Followers

Monday, September 08, 2014

Mt. Kinaballu 2014


Alhamdulillah, tanggal 4 September 2014 jam 5.30am akhirnya saya dah selamat sampai ke puncak gunung tertinggi di Malaysia. Bagi pendaki amatur macam saya, saya kira ia satu pencapaian terbaik buat diri sendiri kerana dapat melawan diri sendiri untuk sampai ke puncak. Benar kata kawan-kawan yang pernah mendaki gunung ini, untuk sampai ke puncak bukan mudah, tapi kekuatan fizikal bukan menjadi masalah utama sebaliknya diri sendiri! Sebab dalam tempoh pendakian hanya mental yang mampu mengawal segalanya. Kerana kalau mental kata TAK MAMPU maka tak sampailah jawabnya walaupun fizikal kata MAMPU. 

21 comments:

  1. Wah!! tahniah PM berjaya menawan puncak gunung. Tak sabar nak tunggu entri detail pasal hiking ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq LD. full entry x tau la bila akan menyusul. malas bebenor. huhu

      Delete
  2. tahniah... kita tumpang gembira PM dapat jejak kinabalu...

    ReplyDelete
  3. Tahniah PM... Lutut masih ketat bolehlah sampai ke atas... kalau saya memang tak dapek lah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq en mie. lutut sebenarnya tak berapa nak ketatpun... tapi gagahkan jugak. hehhe

      Delete
  4. Tahniah2. Best kan feeling kt puncak. Bak kata kwn saya, "hanya org yg dh smpi puncak je tahu feeling die mcm mana"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajlaa & Mr. H, deeply agreed with both of u. hanya org yg dah sampai saja yg tahu apa feeling nya :)

      Delete
  5. Tahniah PM..bukan calang2 orang boleh daki sampai ke puncak tu...Alhamdulillah kerana berjaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq JM. Alhamdulillah ada rezeki sampai ke puncak :)

      Delete
  6. Tahniah PM! Ko ikut rombong Fatt ke haritu. Kalau tau, boleh jumpa kat KK lepak2 ngopi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq bibie. tak silap rombongan fatt awal sikit pergi. ni joint group kwn2 keja :)

      Delete
  7. Tahniah PM, sampai atas sana jangan lupa menyanyi tinggi tinggi gunung kinabalu, tinggi lagi sayang sama kamu~ Terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq radin. tak sempat nak nyanyi. terketar2 tahan sejuk. haha

      Delete
  8. Tahniah PM...berjaya sampai ke puncak!
    terima kasih juga untuk insan istimewa itu membuatkan semangat PM kuat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq MS. itulah terbayang lagi muka insan istimewa yg senyum manis bergula tu. wl siapapun beliau, terima kasih kepada beliau yg pinjamkan semangat utk sampai ke puncak :)

      Delete