Followers

Saturday, December 07, 2013

Pray for Pantai Timur


Hari ini banjir di sekitar Pantai Timur - Pahang, Terengganu, Kelantan terutamanya di sekitar Kuantan, Pahang menunjukkan tiada tanda air bah mahu surut. Tapi pihak keselamatan memberi amaran kepada semua penduduk supaya berjaga-jaga kerana paras air sungai akan meningkat bila-bila masa saja lagi. Namun begitu, syukur Alhamdulillah... beberapa kawasan di sekitar Terengganu terutamanya Dungun dan Kemaman kelihatan airnya sudah semakin surut walaupun tidak sepenuhnya. 

Berita terkini tentang keadaan banjir dan keadaan kawan-kawan saya yang ditimpa bencana ini sentiasa di update di muka buku. Sedih melihat mereka yang diuji. Tak kurang juga ramai sahabat-sahabat yang menghulurkan bantuan. Sungguh, bangga saya punya sahabat dan kawan berhati mulia seperti mereka -menghulurkan bantuan semampu mungkin.

Apapun semoga semuanya kembali pulih seperti sediakala dan semoga mereka yang diuji sentiasa tabah dengan ujian-Nya - dari-Nya ia datang, dan kepada-Nya juga ia kembali.

Kepada kawan-kawan dan sesiapa yang ingin hulurkan bantuan di sini saya kongsikan beberapa NGO yang giat menghulurkan bantuan untuk membantu mangsa-mangsa banjir bolehlah menyalur menerusi mereka. 


atau boleh juga salurkan kepada badan-badan sukarela berhampiran tempat masing-masing.

Kalau tak mampu hulurkan bantuan dari segi kewangan atau material, cukuplah mendoakan untuk mereka - doa itukan senjata umat Islam..1 comment: