Followers

Saturday, March 30, 2013

Guilin lagi?

Tahun lepas kami dah ke sini. Sempatlah merasa ais di puncak gunung tertinggi di Guilin - Yao Mountain. Tu saya kira satu-satunya percutian 'mewah' yang pernah GBS buat. Mujur ada Matta Fair, sebab kami dapat pakej Guilin dengan separuh harga je. Memang bestlah! Layanan tip-top. Nak makan apa request je. Haha.. betul-betul macam orang kayalah! Tapi tu cerita setahun yang lepas. Kali ni kami bagpack. Aci redah je. Itinerary, booking hostel, lokasi mana nak terjah, aktiviti apa nak buat, berapa hari nak stay kat satu-satu tempat semua ikut kepala kami ber'5. 

Berbeza dengan tahun lepas yang lebih santai, tahun ni bila saya tengok balik aktiviti yang 'bakal' kami buat macam boleh tahan jugak. Haha... mencabar la sangat kan? Kami nak bilang petak-petak sawah di sana, kami nak ukur jalan dengan roda basikal dan jangan terkejut kalau saya katakan kami nak rasa 'berendam' dalam air sungai bersuhu 16 darjah. Er... baju renangpun dah ready ni! Tinggal nak terjun je! Apapun moga semuanya selamat. Pergi dan balik. Amin....

Tahun lepas : Yao Mountain yang 'beku' semasa musim sejuk

Harap-harap kali ni dapatlah kami tengok cherry blossom di Guilin - [pic source]

Kita biarkan 'orang perang poster' dulu, balik nanti kita mengundi! Woha!!


4 comments:

  1. dekat jepun pun aku terlepas cherry blossom ni, korea pun sama, harap-harap next trip aku dapatlah menikmati macam ko jugak PM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah orga... kena tunggu AA jual tiket murah boleh beli tiket lain. hehe

      Delete
  2. amboi, siap baju renang dah.. jgn lupa berenang ke tepian dah ler.. hehe
    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah berenang balik ke tepian anne. haha

      Delete