Followers

Tuesday, January 28, 2014

This is Terengganu Darul Iman

Ikang celop tepung di warung Pok Nong, Wakaf Tengah - orang kata kalau datang ke Terengganu, antara acara wajib ialah kena singgah makan ikan celop tepung. Antara gerai ICT yang menjadi tumpuan penduduk tempatan ialah di sekitar pantai Teluk Ketapang atau pantai airport. Kali ini warung Pok Nong menjadi pilihan. Lokasinya di kampung Wakaf Tengah (berhampiran UMT) yang sentiasa full house!
Jagung parut - selain daripada ABC dan air nyior, satu lagi tarikan di warung ini ialah jagung parut. Sangat sedap! Pekena semangkuk confirm tak cukup. Kombinasi jagung dan aiskrim sangat sesuai. Tambahan pulak, jagung parut yang dibuat tidak terlalu manis dan tak juga terlalu tawar. 

p/s : proud to be a part Terengganu territories! ^_^


14 comments:

  1. sos pencicah daripada terengganu mmg mantap gile !!.. selalu kirim kt kwn klu dia blk kg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah satu sebab g warong pok nong sebab sos pencicahnya la yang memang terbaik. hehe

      Delete
  2. memang terbaik...lebih dari itu...hahahaha 2 mangkuk akak hentam..hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. sis, byk lg tempat makan nak bawak g sebenarnya, steamboat, ikan bakor, air buah gelas besor.
      nampak gaya kena repeat ni sis!
      tapi lepas balik dari ganu kena panjat bukit puchong laju-laju... hahaha

      Delete
  3. memang terbaik......saya suka makan tepung celup kat warung pak nong...sampai menjilat jari

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan celup tepung di warung pok nong memang sentiasa yang terbaik dan sedap!

      Delete
  4. dua tahun lepas pergi KT tak sempat makan celup sotong.... rasa rugi sangat... nak kene pergi lagi kot.. hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheq eem, nampak gaya kena repeat tu :)

      Delete
  5. tak pandai makan ikan celop tepung..tapi kalo sotong celup tepung atau udang memang laju......hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je MS, ambil ikan tu, cubit2, masuk dalam mulut lepas tu kunyah. dah kunyah jgn lupa telan ye. hehehe. sedap!!!

      Delete
  6. lama giler tak pegi terangganu, harap tahun ni ada kesempatan lah.pasal makan, kalau sedap mesti kena terjah, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn lupa pergi Orga wlpun tahun melawat terengganu dah lepas :)

      Delete
  7. best nya..2 mggu lepas kempunan nak makan kt cni...time kami smpi warung dh kemas nk tutup...xde rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. warung ni buka seawal jam 3.00pm, kalau lambat makanan dah habis terlepas la jawabnya.

      Xpe, tu tandanya kena datang trg lagi sekali :)

      Delete