Followers

Sunday, April 21, 2013

Restoran Mee Tarik di Malaya?

Tak payah g jauh-jauh sampai ke Guilin/Yangshuo kalau tetiba teringin nak makan mee tarik sebab kat Tanah Malayapun ada restoran mee tarik. Restoran ni diusahakan oleh seorang Cina Islam yang memang berasal dari negara China. Resepi masakan, cara buat mee tarik, rasanya tak ubah macam makan mee tarik kat Yangshuo. Sedap! Iqram Dinzy pun dah sampai tau. Uols bila lagi??  - 'curik' gambar dari fb cik bunga

Teringin nak cuba? Ni alamat :

Mee Tarik Warisan Asli
51A, Jalan Tasik Utama 3
Medan Niaga Tasik Damai
Sg. Besi, 57000 KL
017-8768960 / 06-90543209


12 comments:

  1. Replies
    1. sila jejak en mie, confirm tak menyesal :)

      Delete
  2. Tima kasih PM coz kongsi info ni, lepas blk dr china termimpi nk mkn mee tarik ni coz mmg menepati selera JM lah. Moh En Mie kita gegar heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. no sweatlah... sila lah terjah JM. memang sedap. ktorg makan td, kenyang pun tak hilang lagi ni. dah la ter'order' nasi biri-biri. haha. kat menu tulis meat, tiba2 tgk kat bill keluar 'nasi biri-biri'. nasi sheep?? oh no!

      Delete
    2. oh no....sedap ke sheep rice? hahahhaha

      Delete
    3. oh no!!! k.intan, sheep rice tu lepas byr baru tahu tu adalah sheep rice. terus kembang tekak. how??? haha

      Delete
  3. mee tarik dia mmg super delicious la, rasa dia lain dari mee yg guna bahan kimia. Fresh gitu.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. nil, kita g serang pho noodle dulu. haha

      Delete
  5. patut ke aku pergi try? sebab aku tak pergi guilin lagi, nanti pi sana dah takda rasa special sebab boleh makan dekat sini jer...tapi, tak tahan aku tengok menu, huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. orga, wlpun tak g guilin lagi bolehlah try dulu kat sini. orang kata ambil feel!!! lepas makan kat sini mana tau semangat nak ke guilin makin berkobar-kobar kan? hehe

      Delete